Haus am Einberg

Het boerderij-pension Haus am Einberg bestaat sinds 1962, toen Josef Berens met zijn moeder, broers en zusters en zijn pas getrouwde vrouw de boerderij betrokken. Rondom de oude boerderij waren niet voldoende mogelijkheden om uit te breiden en daarom werd buiten het dorp een nieuwe boerderij gebouwd.

Daarbij werd de mogelijkheid benut om kamers te gaan verhuren, aangezien de oppervlakte aan landbouwgrond te gering was voor voldoende inkomen.

In het huis werden 3 kamers ingericht als pension. In 1972 vergrootte Josef het pension met 2 extra tweepersoons kamers met bad. Het huis werd bovendien uitgebreid met een ruime vakantiewoning, met liefst 3 slaapkamers, 2 badkamers en een balkon met schitterend uitzicht op de bergen van het Sauerland.

Toen Josef in 1995 met het boerenbedrijf stopte kwam er een terrein vrij dat daarvoor werd gebruikt voor de opslag van voer voor de koeien. Daar ontstond vervolgens een kleine boeren camping met 7 ruime kampeerplaatsen (SVR camping Sauerland) alle met een prachtig uitzicht op het dal.

over ons

In de zomer van het jaar 2000 droeg Josef de boerderij en het recreatiebedrijf over aan zijn zoon Hanno en zijn vrouw Fabiana. Sindsdien leiden zij met veel plezier het Haus am Einberg.

Hanno Berens werd groot op de Einberg, volgde een opleiding voor hovenier en werkt nu sinds 1997 als zodanig bij de Veltins bierbrouwerij in Grevenstein.

In de stal van Haus am Einberg mest Hanno varkens en kippen voor eigen gebruik en voor de gasten van het pension. De vleeswaren voor het ontbijt en het vlees voor het avondeten komen ook van de eigen boerderij.

In 1999 leerde Hanno zijn Braziliaanse vrouw Fabiana in Duitsland kennen.

Samen met hun drie kinderen proberen zij het de gasten naar de zin te maken en hun een aangename vakantie te laten beleven.

In 2015 waren Hanno en Fabiana het Schutterskoningspaar in Grevenstein!