Culinair
Culinair genieten in Haus am Einberg
(alleen voor huis- en campinggasten)
Multiculturele keuken
De kok – Fabiana Berens
Fabiana Berens is verantwoordelijk voor de keuken van Haus am Einberg. De Braziliaanse heeft haar hart verloren aan het adembenemende uitzicht van haar huis, de Einberg in Grevenstein. Het panorama vanuit haar keukenraam over de prachtige natuur van het Sauerland smelt samen tot de culinaire horizon van Fabiana’s kookkunsten.
Als jager streeft zij er ook naar in evenwicht en in eenheid te zijn met de fauna en flora.
De ingrediënten – regionaal, vers en met de hoogste kwaliteitsnormen
Met de beste verse en gezonde ingrediënten uit de regio bereidt ze gerechten op haar eigen speciale manier en geeft ze haar gerechten een multiculturele draai. Fabiana kent haar leveranciers meestal persoonlijk en moedigt hen aan om de gebaande paden van hun ambacht te verlaten. Zo leerde zij de plaatselijke slager die zij vertrouwt de snit voor een Braziliaanse picanha.
Zoals Björn Staschen het in zijn boek Camping-Glück treffend omschreef: “Fabiana zou niet Braziliaans zijn als ze de zuurkool niet met komijn kruidde en de Duits-Braziliaanse “fusion cuisine” op vele andere manieren durfde te gebruiken.
Haar invloeden – internationaal en grenzeloos
Fabiana vergaart haar kennis over nieuwe bereidingswijzen, ongewone smaakcombinaties en de gastronomische trends van deze tijd mede door haar eigen restaurantbezoeken aan Europese topgastronomieën. Onlangs heeft ze zelfs een cursus gevolgd bij de Braziliaanse topchef Alex Atala (4e plaats, The 50 Best Restaurants in the World) om zich verder te ontwikkelen en haar eigen stempel te drukken op haar keuken.
Het doel – focus op de behoefte van de gast
Als gast profiteert u van Fabiana’s culinaire vaardigheden, gebaseerd op een nuchtere Duits-Braziliaanse keuken, waarbij ze smaakcombinaties ontdekt die het beste uit verse ingrediënten proberen te halen en haar eigen culinaire ervaringen en invloeden verwerkt in de verscheidenheid aan smaken in haar gerechten. Niet pietluttig, niet ingewikkeld, altijd doelgericht en met een duidelijk doel voor ogen: het best mogelijke voor het welzijn van de gast, of die nu vlees, vegetarisch of veganistisch eet.
De filosofie
De basis van een goede maaltijd wordt altijd gevormd door kwaliteitsproducten en, in het geval van Einbergs Gastronomie, door een getalenteerde en ruimdenkende kok die weet hoe zij uit deze producten een feestmaal kan toveren.