Omgeving

Aan de oostelijke rand van het natuurpark Homert, in het hart van Sauerland, ligt het Haus am Einberg. Het pension ligt op slechts 800 meter afstand van het dorp Grevenstein, boven het Esmecke-stuwmeer, en het biedt zijn gasten een prachtig uitzicht over het groene Wennedal.

Het natuurgebied Homert is een middelgebergte met een prachtige afwisseling van bossen, waterpartijen, gezellige vakwerkdorpjes en groene dalen.

wandelen

U kunt in de omgeving prachtige wandelingen maken. Het huis ligt direct aan diverse lange afstands wandelroutes zoals bijvoorbeeld de Hanseweg X13 van Soest naar Waldeck, de Mescheder Rundwanderweg (rondom Meschede) en de nieuwe 250 km lange Sauerland-Höhenflug.

In Haus am Einberg zijn diverse wandelkaarten beschikbaar en wij helpen u natuurlijk graag op weg.

 

Fietsen

Voor de fietsers en mountainbikers zijn er mooie en uitdagende tochten door de bossen, van sportief tot zwaar. Voor wielrenners zijn er rustige secundaire wegen en voor de plezier rijders zijn er routes door de dalen van de Ruhrtal-Radweg en de Sauerland-Radring.

Direct langs het Haus am Einberg loopt de Homert-Tour van de Bike-Arena Sauerland. In de gezamelijke zitkamer van het pension ligt allerlei kaartmateriaal en uw fietsen kunnen bij ons veilig worden gestald.

Bij het huis is een werkplaats en in de nabije omgeving zijn meerdere goed uitgeruste fietsenwinkels met een reparatie service.

En na een geslaagde tocht is het op het balkon of op het terras van Haus am Einberg genieten van een lekker drankje en het mooie uitzicht!

Nog een aantal nuttige tips:

Uitstapjes

Een aantal tips voor leuke uitstapjes op een rijtje:

Leuke steden om te bezoeken in de omgeving zijn o.a. Arnsberg, de oude Hanzesteden Soest en Attendorn en de grotere stad Dortmund.